Hem ulaşımı kolay hem de gezilip görülecek yerlerin çok olduğu konumların başında Konya geliyor.
Konya, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapması yanında, yüzölçümü olarak da Türkiye’nin en geniş ili. Aynı zamanda tahıl üretimi ile Türkiye’yi besleyen şehirler arasında. Ancak onu asıl ünlü yapan, dünyaca ünlü 13. Yüzyıl düşünürü Mevlâna Celaleddin Rumi’nin burada yaşaması ve Rumilik’in buradan dünyaya yayılması oldu.
NASIL GİDİLİR?
Konya’ya Ankara’dan hızlı trenle, Ankara ve İstanbul’dan karayolu ve havayolu ile ulaşabilmek mümkün. Ankara-Konya-İstanbul arası otobüs seçenekleri de var. Hızlı trenle yolculuk İstanbul’dan da yapılabiliyor ve 4 buçuk saat sürüyor. İç Anadolu Mavi treni ise bir diğer seçenek. Konya’ya uçakla gidip araç kiralamak isterseniz, İstanbul’dan bir saat 15 dakikada Konya Havaalanı’na ulaşmak mümkün.
NERELER GEZİLMELİ?
Konya’ya gidince öncelikle dünyadan ziyaretçilerin geldiği Mevlâna Müzesi (Türbesi) mutlaka görülmeli. İplikçi Camii, Şemsi Tebrizi Camii, İnce Minareli Medrese, Tropikal Kelebek Bahçesi, Çatalhöyük, Alaaddin Tepesi, Beyşehir Gölü, Tuz Gölü ve daha onlarca önemli eser ve konum sizleri bekliyor.
NE YENİLİR?
Konya’da elbette ilk yenilmesi gereken şey, ünlü etli ekmek. Buna fırın kebabı, şiş köfte, arabaşı, sac arası ve daha çok fazla lezzet var. Hem tadına bakmak hem de hediyelik olarak almak için Konya’nın meşhur ‘Mevlâna Şekeri’ ve hurma şekerlerini de unutmamak gerekir.