Hafta sonu arabaya atlayıp gidilecek, kafa dinlenilecek yerlerden biri de Antalya’nın saklı cennetlerinden Olimpos. Caretta Carettaların üreme bölgesi olduğu için SİT ilan edilen ve bu nedenle yapılaşmanın çok az olduğu bölge, bugünlerde en sakin dönemlerini yaşıyor. Tarihe bir yolculuk yapıp sahilde soğuk deniz rüzgârını hissetmek ya da ormanın huzurunu hissetmek için ideal.
OTODİA.COM – 4.3.2022
Hafta sonu arabaya atlayıp gidilecek, kafa dinlenilecek yerlerden biri de Antalya’nın saklı cennetlerinden Olimpos.
Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme bölgesi olması nedeniyle SİT ilan edilen ve yapılaşmanın çok az olduğu bölge, yaz aylarında özellikle doğayla iç içe olmak isteyenlerin gözdesi. Bugünlerde ise kış nedeniyle en sakin dönemlerini yaşıyor. Eğer amacınız sakin bir köşe bulmak, belki de çadırı kurup kamp yapmak ise tam sırası…
NASIL GİDİLİR?
Olimpos, Antalya’nın Kumluca ilçesi sınırlarında yer alıyor. Antalya merkezine 85, Kemer’e ise 28 km uzaklıkta. İstanbul’dan gitmek için 720, Ankara’dan ulaşmak için 535 km mesafeyi göze almak gerekiyor. Bölgede çok fazla kar olmasa da yine de kış koşulları olduğu için soğuk ve yağışlı hava hesaba katılmalı, yola çıkmadan önce kış lastiği gibi tüm önlemler alınmalı. Diğer şehirlerde yaşayanlar için belki de en uygun seçenek, uzun bir süreyi yolda geçirmek yerine, Antalya Havalimanı’ndan kiralanacak bir araç olacaktır.
DENİZE GİRMEYİ UNUTUN
Olimpos’a bu dönemde gidecekseniz, kamp yapmak, treking gibi seçenekler için gitmelisiniz. Deniz suyu bu dönemde oldukça soğuktur. Ancak kilometrelerce uzanan sahilde oturup denizin kokusunu hissetmek, belki çadır kurarak kamp yapmak iyi seçenekler olabilir. Sahilden itibaren başlayan ormanların vereceği huzuru da unutmamak gerekir. Tahtalı Dağı da teleferik gibi seçenekler sunuyor.
TARİHE YOLCULUK
Olimpos’un en sakin dönemleri olsa da orada bir antik kent olduğunu unutmayın. Hafta sonu hem sükûnet hem de tarihe yolculuk için Olimpos Antik Kenti’nin kalıntılarını gezebilirsiniz. Burada kaya mezarları yanında eskiye ait nekropolü, konak ve köprü kalıntılarını, taş döşeli yolları detaylı görebilirsiniz.

KONAKLAMA
Bölgede epeyce küçük pansiyon bulunuyor. Bazıları kış aylarında hizmet vermiyor. Bu nedenle niyetiniz eğer geceyi bir pansiyonda geçirmekse, önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.
Eğer “biraz daha fazla etrafı gezeyim” derseniz, Yanartaş, Phaselis Antik Kenti, Adrasan, Çıralı gibi yerlere yakın olduğunu da unutmayın.
NE ALINIR? Alışveriş için hemen her bölgede bulunabilen hediyelik ürünler burada da mevcut. Deniz kabuklarından yapılmış takı vb eşyalar bulunabiliyor. Ancak bölgede yetişen sebze ve meyvelerden üretilmiş, ev yapımı gıdalar iyi bir seçenek olacaktır. Yine bölgede çok yaygın ve süslenmiş olarak görülen su kabakları da oldukça dekoratif bir hediyelik olarak sunuluyor.