OTODİA.COM – 30.4.2022
Adını Akdeniz’de kuzeydoğudan esen Grecale rüzgarından alın SUV ise göz alıcı renkleri ile dikkat çekiyor.
Firmanın “çok boyutlu performans” vaat ettiği araç, “Her günü olağanüstü kılar” sloganıyla pazarlanıyor. 1963’te Maserati ürettiği otomobile ‘Mistral’ adını vererek, rüzgâr isimleri koyma geleneğini başlatmıştı. Ardından ‘Ghibli’, ‘Bora’ gibi modeller geldi. Grecale’nin de tasarım ve performansı ile bir Akdeniz rüzgârı gibi olması istendi. Bu nedenle kozmopolitan ve modern bir tarz benimsendi. İtalyan çizgilerini yansıtan Grecale, “gösterişsiz bir saflık” hedefliyor.
LÜKS MALZEME
Grecale’de lükse dair gelenek korunurken, inovasyon da öne çıkarıldı. Bu nedenle her detayda bir amaç var. İç mekânda doğal deri, karbon fiber ve ahşap gibi malzemeler kullanıldı. Dijital yüzeyler sayesinde kalabalık düğmeler azaltıldı ve orta panel, renklerin kendini gösterdiği bir panoya dönüştü.
Araçta üç bölgeli klima, 6,5 inçlik bir dokunmatik ekrandan kontrol ediliyor. Böylece arka koltuktaki yolcuların konforu da ihmal edilmiyor.
AVANGARD İDDİASI
Maserati, Grecale için ‘avangard (öncü) iddiasında bulunuyor. Bu nedenle araçta göstergeler de dijitalleştirilmiş. 12,3 inç TFT gösterge grubu her koşulda ve her sürücü için rahat görüş sağlamak amacıyla tasarlandı. Klasik, Gelişmiş, Rahat ve Corsa konfigürasyonlarından birini seçmek mümkün. Opsiyonel baş üstü ekran önemli sürüş ve navigasyon verilerinin yanı sıra, açılır emniyet pencerelerini de gösteriyor. Böylece sürücünün gözleri hep yolda kalabiliyor. Orta konsol paneli ise 12,3 inç ekran genişliği ile navigasyon, medya, sürüş modları, araç ayarları, uygulamalar gibi birçok işlemi dokunarak yapmak için tasarlandı. Bunun hemen altında ise 8 inç konfor ekranı bulunuyor ve klima, far, saat gibi araç ayarları yine dokunularak yapılabiliyor.
MEKANİK SAAT GÖRÜNÜMLÜ ASİSTAN
Maserati, avangard olmasını istediği Grecale’ye klasik bir saat yerleştirmeyi uygun görmüş. Bu mekanik ve ikonik saat, aslında bir tasarımdan ibaret. Gerçekte o dijital bir akıllı saat olması yanında, aynı zamanda sürüş asistanı. Sesli olarak etkileşim kurulabiliyor.
Bunlara ek olarak Grecale’de Sonus Fiber ses sistemi, Seviye 2 Gelişmiş Sürüş Yardım Sistemleri gibi özellikler var.
3 AYRI SEÇENEK
Grecale, 300 veya 330 bg hafif hibrit tahrik sistemine ve güçlü 530 bg V6 Nettuno motora sahip olarak geliyor. Nettuno’nun maksimum hızı 285 km. Yarış araçlarında kullanılan patentli teknoloji SUV ile birleştirilerek performans sağlandı. Hibrit model ise 5,6 saniyede 100 km hıza ulaşıyor. Grecale, GT, Modena, Trofeo ve Folgore (elektrikli) seçenekleri ile müşteriye sunuluyor.